Sluiten
Categorieën
https://www.roefsmontage.nl/assortiment/stofvrij-werken
Vlassloot 1a, 6027 RS Soerendonk
Telefoon 0495 - 58 82 18 | Fax 0495 - 58 89 86
 

Stofvrij werken

SZW controleert NU!

Van 14 oktober controleert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitbebreid op willekeurige bouwplaatsen in Nederland op kwartsstofvrij werken.

Het is van belang dat u aan de voorwaarden van SZW voldoet omdat u anders de kans loopt een boete te krijgen die op kan lopen tot € 18.000,-. De boete kan lager uitvallen voor kleine bedrijven. Ook de boete voor zzp’ers is lager. Zij kunnen een boete van € 1.800,-- krijgen als ze de grenswaarde overschrijden. Daarnaast is het ook voor u en uw medewerkers belangrijk om stofvrij te werken zodat deze geen last krijgt met hun gezondheid. Roefs Montagetechniek kan samen met diverse leveranciers oplossingen bieden om tot een TNO gecertificeerde oplossing te komen.

 

Gereedschappen

Vele merken leveren een afdoende stofafzuigsysteem voor nagenoeg elke machine een verbinding te maken tussen de machine en stofzuiger. Speciale stofkappen op de machine zorgen voor een directe afzuiging. Met een adapter of hulpstik wordt de koppeling maar de stofzuiger gemaakt. De machine wordt direct op de stofzuiger aangesloten zodat de stofafzuiging gegarandeerd is.

 

Stofzuigers

Stofzuigers moeten volledig voldoen aan de strenge M klasse. Niet alleen de stofzuiger maar ook de filters en de stofzakken moeten  op elkaar afgestemd worden.

 

Voor verder vragen kunt u terecht bij onze verkoop afdeling.