Sluiten
Menu
Categorieën
https://www.roefsmontage.nl/assortiment/reparatie-en-keuringen/keuren-valbeveiliging
Vlassloot 1a, 6027 RS Soerendonk
Telefoon 0495 - 58 82 18 | Fax 0495 - 58 89 86

NEN 360, 361, 365 - keuring valbeveiligingen

Voorkom problemen! Keuren van persoonlijke valbeveiligingen (bijv. harnasgordels) is letterlijk van levensbelang.

Keuring harnasgordel
Jaarlijks dienen uw harnasgordels gekeurd te worden. De NEN 361 keuring is er niet voor niets; een ongeluk komt vaak uit een klein hoekje. En de gevolgen kunnen zeer ernstig zijn, zowel voor werknemer als werkgever.

Valbeveiliging worden idealiter op maat gemaakt . Ook is het vereist dat ze gekeurd zijn en u moet daarvan een bewijs van keuring kunnen tonen.

Veilig werken op hoogte
Dankzij de gecertificeerde keurmeester die uw valbeveiligings middelen keurt bent u er zeker van dat uw personeel met aantoonbaar gecontroleerde en gecertificeerde “veilige” arbeidsmiddelen werkt. Wel zo'n veilig idee voor uw werknemers en u voorkomt problemen tijdens een Arbo inspectie. Ook naar uw verzekeringsmaatschappij staat u sterker.

Deze NEN keuringen zijn van toepassing op uw valbeveiligings middelen:

  • NEN 360 voor valbeschermers met lijnspanners
  • NEN 361 voor Valharnassen
  • NEN 365 voor systemen voor valbeveiliging

Een ervaren en gecertificeerde keurmeester staat garant voor de keuring en het inspecteren van uw valbeveiligings middelen.

En zoals de Engelsen zo kernachtige weten te zeggen: Better safe than sorry..
 
Veel gestelde vragen Valbeveiliging Keuren

Certificaat?
U ontvangt een officieel NEN keuringsbewijs (NEN certificaat).

Hoe lang duurt een keuring?
Dit hangt natuurlijk af van het aantal te keuren valbeveiligingen en de toestand van de middelen. Ter indicatie: een harnasgordel testen kost gemiddeld 15 minuten.

Hoe vaak valbeveiligingen keuren?
Volgens de wet moeten al uw valbeveiligingsmiddelen regelmatig geïnspecteerd worden op veiligheid door een bevoegde NEN keurmeester. De tijd tussen 2 controles wordt op basis van een risicoanalyse bepaald. Deze risicoanalyse moet door een bevoegd persoon worden uitgevoerd. In de meeste gevallen geldt keuring voor 1 jaar. Onze medewerkers zijn bevoegd om deze interval te bepalen en aan te geven wanneer de volgende keuring noodzakelijk is.

Bij intensief gebruik kan de keurmeester besluiten dat de inspectie vaker uitgevoerd moet worden.

Keuringsrapporten nen 360, nen 361, nen 365 - Arbo
Vanzelfsprekend ontvangt u na de keuring een officieel keuringscertificaat. Bij eventuele controle door de Arbo dienst voldoet u daarmee aan alle vereisten.